Information in English

Overraskende lokaler

Drivhuset fra 1976

En følelse av hageselskap på sommeren, stemning når mørket siger på og julestemning med snø og lys i bakken når vinteren ankommer Yttervik.
I et omdisponert drivhus lokker vi frem stemninger i alle sammenhenger og selskapeligheter. Her har vi alle typer selskap fra barnedåp til minnesamvær og alle de artige fester mellom disse to. Firmagrupper har møter, kurs, middager og julebord hos oss i Yttervik. Drivhuset rommer 150 personer, men fungerer fint også for mindre grupper.

I 2006 åpnet vi det som i dag fungerer som et selskapslokale litt utenom det vanlige. Et drivhus på 500 kvm ble i 1976 satt opp i Yttervik for å produsere sommerblomster, grønnsaksplanter og stauder. På slutten av 1980-tallet endret produksjonen seg til urter og siden den tid har Yttervik drevet med urter i en eller annen form og bruker i dag mye av sine egenproduserte urter i matlagingen på gården.

Det fine med disse selskapslokalene er at de varierer i takt med årstiden, her ser du vinden rusker utenfor, hører regne tromme mot taket, kjenner solen tar i kroppen og føler den gode stillheten når mørket siger på og stearinlysa blir tente. På sommeren føles det som et hageselskap med ly for vær og vind og om vinteren skinner lyset så flott i glassplatene. Stemning blir det uansett på hver sin måte når vi holder selskap i Yttervik.

Vi sørger for at flagget er heist og tune ryddet. Med andre ord er omgivelsene rundt selskapslokalet like viktige som selve lokalet. Her kan ungene bruke trampolina og sandkassen, de voksne kan rusle en tur i hagen og ved dammen og alle kan nyte den flotte utsikten fra berget like ved.

 

Kufjøset, stallen, fjøsporten og grisefjøset fra 1936

De sjarmerende tømmerveggene i kufjøset som ble satt opp i 1936 er intakte og kufjøset har med sin stilige innredning blitt til et innovativt og fint lokale for møter, kurs og mindre selskaper. Her er alle fasiliteter på plass med trådløst nett og storskjerm. Fjøsporten som var slitt og rufsete har fått preg av patina og er et koselig inngangsparti for våre gjester. Der er det og tilgang til wc.

Stallen som ligger i samme lokaler huser i dag et anretningkjøkken.

Grisefjøset der teglsteinsveggene var for dårlig til å kunne bevares har fått et patina av grå murvegger som gir salen et lunt preg. Dette rommet brukes i dag av: Tora Altin som har tilbud om Yoga flere kvelder i uken.

En stor terrasse like utenfor møterommet, med en fantastisk utsikt, gjør at det er herlig  å ta et avbrekk i møte/selskapet og trekke inn den friskt luften som er i Yttervik.