Aktiviteter

Paintball, yoga, matlaging, kreativit workshop

Paintball

I Yttervik er det bygget opp en utendørs paintballbane med bruk av bildekk, bilvrak, paller og annet. Vi har markører og alt utstyr som trengs for en real omgang med adrenalinkick.

Dette kan være et godt avbrekk i møtedagen eller om dere er en vennegjeng som vil spille så er det bare å ta kontakt. Og paintball er ikke bare for unge gutter.

Sitat 45 åring: "Fyttikatta!! Jeg ble nesten skremt av meg selv! Jeg viste ikke jeg hadde slikt engasjement!"

Fra kr 300,- pr pers

Yoga

Viste du at yoga kan øke konsentrasjonen og det mentale fokus. Med andre ord et perfekt avbrekk i en lang møtedag eller som en start på dagen. Og yoga er for alle! Tora Altin er yogainstruktør og personlig trener og tar dere med på en behagelig og rolig time hvor hun fokuserer på pusten.

Vi har sett så mange oppkava og stressa møtedeltagere og ønsker med dette å få dere til å lande før møtet starter. Anbefales på det varmeste.

Sitat fra en yogadeltager: "Jeg fant en veldig ro i kroppen og hodet etter yogatimen og kom i god kontakt med meg selv."

Kr 250,- pr pers

Kreativt workshop 

Ane Alti kaster ingenting, hun lager heller noe fint av det. Sammen med henne kan selv de mest klønete tommeltotter skape kunstverk ut av gamle tekstiler og skrammel. Med hennes filosofi og kreative formidlerevne får hun alle til å tro at de er skapende mennesker, ikke bare i forhandlinger, salg og store avgjørelser. Det meste er allerede funnet opp, men nye koblinger kan gi spennende resultat.

Sitat fra en workshopdeltager: "Dette er det råeste jeg har vært med på! Jeg med mine ti tommeltotter, skapte et kunstverk jeg er veldig stolt av!"

Fra kr 500,- pr pers

Matlaging 

Å lage mat sammen med venner eller kolleger er spennende og morsomt. Mestringsfølelse, inspirasjon og tips og triks kommer i tillegg til et godt måltid som dere har tilberedt sammen. Noen elsker å lage mat, andre synes ikke om det, men til slutt er alle like lykkelige over det gode måltidet og den morsomme stunden på kjøkkenet.

Sitat fra en bedriftsdeltager: Dette var virkelig en moro måte å bli kjent med mine kolleger på. Også så god mat vi lagde! 

Kr 800,- pr pers inkl middagen etterpå 

Foredrag

1. Kreativitet, en forbannelse eller en gudegave, ved kreativitetsguru Ane Alti

2. Tre byttetriks mot bedre helse, ved kostholds veileder Åslaug Bratberg

3. Smarte tips for senkede skuldre og bedre stress mestring ved Yoga instruktør og personlig trener Tora Altin.

Sitat fra tilhører: De formidler stoffet på en engasjerende og enkel måte. 

Kr 3000,- pr foredrag 

Utfart 

Lensmannsgården ligger bare 15 km nord for Yttervik. Dette er tumleplass for kunst- og handtverksbedrifter. Daglig leder er Ane Alti, forøvrig søster av daglig leder i Yttervik.

Her kan dere være med på workshop i glass, tekstiler, samisk handtverk, øksekasting og skotthyll. Lensmannen går igjen i rommene og det er duket for en dag/kveld med litt spenning og kreativitet.

Sitat: For en oase!

Pris etter opplegg

Surdeig

Denne sure vaffel-lignende massen har blitt "inn" igjen. Så "inn" at den tilsettes brød sammen med mye annet rart for at vi skal tro at vi får i oss noe som er bra for oss. Da kornet kom inn i menneskenes spisevaner brukte de teknikker for å behandle kornet slik at tarmen skulle klare å håndtere det nye matemnet. 

På dette minikurset baker vi brød og smaker oss frem med lokalt urkorn. I tillegg må vi snakke litt om hva brød og kornprodukter faktisk skaper av trøblete mager og forstyrret kropper.

Sitat fra kursdeltager: Plutselig fikk jeg troa på at baking med surdeig ikke er noe komplisert greie.

Kr 1200,- pr pers

Kraft

Kraft er i vinden igjen og dette er også en gammel tradisjon som vi tar til oss med hele vårt hjerte. Og det er ikke uten grunn at bestemors og oldemors gamle skatter har en verdi. I dagens næringsfattige kosthold skriker kroppene våre etter den næringen som finnes i slike gamle teknikker. 

Dette er et kurs om kraften i kraft! Vi koker kraft og lager supper. Smarte tips og triks for lettvinte middager med kraftfull næring til hele familien. Også må vi snakke litt om kroppens behov for dette smarte matemne...

Sitat fra kursdeltager: Dette var et spennende kurs hvor teori og praksis viste at kraft er kraftig! 

Kr 990,- pr pers

 

Fermentering

Tidligere fermenterte de grønnsakene om høsten fordi de ikke hadde frysere og store kjølerom å lagre all matvarene i. Å melkesyregjære grønnsakene var en fin måte å ta vare på vitaminene og næringen til harde vintermåneder. Men dette var mer enn en konserverings måte. 

I dag er de bakteriene som dannes under denne fermenteringsprosessen viktig for en underernært tarm. Dette er supermat for de gode bakteriene i fordøyelsessystemet vårt.

Sitat fra kursdeltager: Oj! Dette var jo mye enklere og smakte mye bedre enn jeg trodde.

Kr 990,- pr pers