Kurs i kosthold og helse

Har du glemt bestemor og oldemors gamle skatter i form av fermentering, syrning og kraftkoking? Da kan du komme til Yttervik! Her putrer grytene, de gode bakteriene bobler i surkålen og surdeigen blir behandlet med omsorg. Ingenting av dette er komplisert eller vanskelig. Du må bare få det inn i hverdagen, som en del av deg og familien din. I Yttervik får du lære hvorfor dette er så viktig, hvordan du gjør det og hva det gjør med kroppen din. Vårt nye kurskjøkken er trivelig og personlig.

Ønsker du å gå enda dypere inn i materien mat og helse tilbyr vi 12 ukers oppfølgingskurs med personlig tilrettelagt trening, ved PT Tora Altin, og kosthold, ved Kostholdsveileder Åslaug Bratberg. 

Kurs

Ulike kurs for ulike behov

Korte kurs

Korte kurs går over en dag/kveld eller over to dager/kvelder alt etter hvilket kurs det er. Vi avslutter alltid kursene med litt gode smaker fra det vi har laget. 

  • Surdeigsbrødbaking (to dager/kvelder)        kr 1200,-
  • Fermentering av grønnsaker (en dag/kveld) Kr 990,-
  • Kraft og suppekoking,                                        smarte triks for kraftfulle supper til hele familien (en dag/kveld) Kr 990,-
  • Godsaker - er det mulig å lage kveldskos og kaffekos med ingredienser som bygger kroppen opp og ikke ned? (en dag/kveld)    Kr 990,-

Om du kunne tenke deg mer kunnskap om et av disse temaene, er det bare å ta kontakt så noterer jeg ned din interesse. Når mange nok har meldt seg finner vi en dato for gjennomføring av kurset.  Si hvilket kurs du er interessert i og om du foretrekker dag el kveld. Ta kontakt i dag!

Surgdeig

Denne sure vaffel-lignende massen har blitt inn igjen. Så "inn" at den tilsettes brød sammen med mye annet rart for at vi skal tro at vi får i oss noe som er bra for oss. Da kornet kom inn i menneskenes spisevaner brukte de teknikker for å behandle kornet slik at tarmen skulle klare å håndtere det nye matemnet.

På dette minikurset baker vi brød og smaker oss frem med lokalt urkorn. I tillegg må vi snakke litt om hva brød og kornprodukter faktisk skaper av trøblete mager og forstyrret kropper.

Helse i bevegelse, helse i hver celle

4. april kjører vi i gang et pilotprosjekt  hvor personlig oppfølging med mat og trening vil være hovedfokus. Tora Altin er yogainstruktør og personlig trener. Åslaug Bratberg er kostholdsveileder og begge bruker de doTerra oljer for å støtte immunforsvar og bygge vitalitet til cellene i kroppen.

Kurset kommer til å gå over 12 uker der deltagerne møtes 1-2 timer hver uke. Annenhver uke møter de Tora og Åslaug for personlig oppfølging på trening og kosthold. Alle deltagerne må forme sine egne mål og vil være der for å pushe, motivere og gi kunnskap som gjør at deltagerne forstår viktigheten av å trene og spise et tilpasset kosthold.  

Innimellom øktene hvor vi møtes, får deltagerne opplæring og kunnskap fra oss via en portal på nettet der videoer og powerpointer blir lagt ut som forberedelse til neste gang vi møtes.

Møtene skjer på Yttervik gard der vi har både et minglerom, kursrom og et kurskjøkken stående til disposisjon for treffene. Gjennom 12 uker håper vi at vi har fått skapt noe sammen, noe positivt for hver enkelt og at dette blir varige vaner og kunnskap som forbedrer hver og enkelt sin hverdag. Ta gjerne kontakt om du ønsker å være med på et slikt opplegg så fyller vi opp et nytt kurs etter Piloten er ferdig.

Fermentering

Tidligere fermenterte de grønnsakene om høsten fordi de ikke hadde frysere og store kjølerom å lagre all matvarene i. Å melkesyregjære grønnsakene var en fin måte å ta vare på vitaminene og næringen til harde vintermåneder. Men dette var mer enn en konserverings måte.

I dag er de bakteriene som dannes under denne fermenteringsprosessen livsviktig for en underernært tarm. Dette er supermat for de gode bakteriene i fordøyelsessystemet vårt.

Kraft

Kraft er i vinden igjen og dette er også en gammel tradisjon som vi tar til oss med hele vårt hjerte. Og det er ikke uten grunn at bestemors og oldemors gamle skatter har en verdi. I dagens næringsfattige kosthold skriker kroppene våre etter den næringen som finnes i slike gamle teknikker.

Dette er et kurs om kraften i kraft! Vi koker kraft og lager supper. Smarte tips og triks for lettvinte middager med kraftfull næring til hele familien.

Lyst på en vennehelg med fokus på mat og helse el/og yoga?          Vennehelg