Sjokolade/nøtte kjeks

Sjokolade og nøtter sammen er godt, og om du velger de riktige råstoffene så kan du nyte det fordi det faktisk også er sundt! Om vi blander i litt salt og litt søtt i tillegg, så får vi smaksansene våre til å danse av glede. 

Til ca 20 stk trenger du:


200 g usalta peanøtter el andre nøtter du liker godt. Du kan også bruke lettsalta nøtter, men dropp da saltet.
2-3 ss sukrin gold, sukker du får kjøpt i de fleste store butikker som ikke øker blodsukkeret (se innlegg om sukrin gold her) . 

                                                                2-3 ss kakao (smak til)                                                                   1 stor eggekvite

100 g fibersirup clear (fås kjøpt på de fleste butikker), (se innlegg om fibersirup her)
1/3 ts flaksalt, uraffinert flaksalt

Slik gjør du:
1. Sett ovnen på 180 grader, over- og undervarme.

2. Mal nøttene i en kraftig blendar eller foodprosessor. Vend inn resten av ingrediensane.

3. Bruk en ts og fordel deigen i små klatter på et stekebrett med bakepapir og trykk en nøtt ned i midten.

4. Stek midt i ovnen, 180 grader i ca. 12-15 minutt, eller til kjeksene er lett gylne og sprø på utsida. Avkjøl på rist og oppbevar i kakeboks.