Polarbrød

Polarbrød er en slager! Men hva med å variere litt på innholdet i denne svenske klassikeren som har blitt så vanlig på norske kjøkkenbord. Den vi kjøper på butikken inneholder for mye hvetemel og sukker til at jeg synes den gjør meg godt, så her kommer en variant som kanskje du også får lyst til å prøve deg på.

Jeg har en sønn som heller ikke skal ha egg og hva er vel et bakverk uten egg....Det har gitt meg mange gråe hår, men disse er geniale og han elsker søtpotet, så da blir det søtpotetpolarbrød til han og til meg selv lager jeg av sellerirot, fordi den inneholder mindre karbohydrater.

Det geniale med disse er jo at du kan lage litt ekstra grønnsaker til dagens middag, også steker du polarbrød av restene dagen etter. Smart, ikke sant? Lykke til og nyt!

Polarbrød av moste grønnsaker, ca 8 mellomstore

Ca 300 g moste grønnsaker, feks søtpotet (mye karbohydrater), sellerirot el brokkoli.

Det kan være rester du har fra middagen dagen før.

100 g havremel el mandlemel

100 g kokosmel, el annen meltyper som sesammel, bokhvete el

2 ts bakepulver
1/2 ts salt, litt pepper evt. litt vann ved behov og krydder etter ønske, timian er god i disse.