Den klassiske tomatsuppen

Tomatsuppe er noe de aller fleste synes er godt. Men mange synes ikke suppe er fullverdig middag. Det kan vi gjøre noe med!

Om du er av de som koker kraft på kjøttbein så har du et fantastisk grunnlag for alle slags supper. Har du ikke helt kommet i gang med det enda, så finnes det å få kjøpt. Ellers er fond et alternativ. Kraft er nærende og styrkende for hele oss. Den er full av næringsstoffer og lett tilgjengelige mineraler. I tillegg inneholder den gode proteiner.

Men en tomatsuppe trenger ikke bare bestå at kraft og tomater. Vi lurer opp i litt selleri, litt gulrot og litt paprika. Så topper vi det hele med alt fra pølser til litt hotte chorizo el en grønnsakblanding.

Ingredienser til to pers:

2 ss meierismør

1/2 sellerirot

2 gulerøtter

1/2 rød paprika

1 gul løk

2 bokser økologiske hakkede tomater

8-10 dl kraft, evnt vann og fond. 

Smak til med salt, pepper og gjerne basilikum, enten fersk eller med eterisk olje.

Topping til suppen: fres pølser, chorizo og/el grønnsakbiter i pannen og server som garnityr til suppen.

1. Skjær grønnsakene og løken i biter og fres dem i godt med smør.

2. Tilsett tomatene og kraften. La det hele koke til grønnsakene er møre.

3. Kjør med stavmikser eller en foodprosessor til en kremet suppe. Dette er ikke nødvendig, men lurt dersom barn skal spise suppen. De er ikke så glad i alle bitene.

4. Forbered garnityret og fres det lett i pannen. Suppen serveres med toppingen og evnt revet hvitost. Gjerne også med en ss god olivenolje.

5. Om du bruker fond i suppen og ikke kraft kan du optimalisere suppen med å tilsette 2 ss kollagen.