Torsk med blomkål og brokkolipuré

29.10.2018

Torsk er en super fisk! Jeg likte den ikke så godt da jeg var barn, men slikt går jo over. Sammen med bacon kan en jo få de mest kresne ungene til å smake litt i alle fall. Torsk er en rovfisk som lever på havbunnen, men i Barentshavet kan den i deler av året også oppholde seg i de frie vannmassene. Det strides jo mye om oppdrettsfisk og villfisk, men den debatten skal vi la ligge nå. Her skal det nytes en god kilde til jod og faktisk er det en del omega 3 i torsk også, selv om det er enda mer i litt fetere fiskeslag som laks. Og hvem sa at vi MÅ ha poteter til en torskemiddag? Her servers det med en brokkoli og blomkålpure og det smaker kjempegodt! 

Ingredienser til to pers:

350 g fisk

Bacon, så mye dere ønsker

1,5 stk egg (kan utelates)

0,5 stk brokkoli

0,5 stk blomkål

0,5 dl fløte (kan utelates)

0,5 ss meierismør

Smak til med salt og pepper og evnt andre krydder om du ønsker det. Timian el estragon feks. Jeg tilsatte en dråpe eterisk sitronolje i mosen sammen med urtene.

1. Kok opp blomkål og brokkoli med litt vann til det blir mørt. Moses til glatt puré med stavmikser sammen med smør og litt fløte. Smak til med salt og pepper.

2. Kok opp vann og trekk fisken i 8-10 minutter.

3. Stek bacon, og hard kok et par egg som kuttes opp og legges sammen med bacon og fett til servering.

4. Dekk tallerken med blomkål/brokkoli-pureen og rucolasalat. Legg et fiskestykke midt på tallerken. Pynt med bacon- og eggeblandingen på toppen.

Namnam!