Min bakgrunn og mine erfaringer har formet meg som person

Det er ingen selvfølge at jeg står her i denne yogastillingen.... Som barn fikk jeg alltid høre at jeg var så lik min mor. Jeg husker at jeg likte det ikke....fordi min mor hadde vondt, vondt i hofter, vondt i knær, vondt i rygg, krøll på stoffskifte og var overvektig. Det var ikke moro å være lik sin mor da. Jeg var sikker på at jeg kom til å få det akkurat slik jeg også. Det var først i godt voksen alder at jeg klarte å sette strek over disse tankene. Jeg er meg og jeg kan gjøre med mitt liv som jeg vil. Om jeg tar hensyn til de svakheter jeg har arvet, som slitasje i ledd, ubalanse i tarmflora og overvekt, så må vel alt bli bedre enn som så. Pga to beinbrudd i samme fot har jeg et litt stivt venstre kne og tendens til slitasje i venstre hofte og kne, men jeg lever godt med dette og har ikke smerter til daglig. Etter to tette fødsler så jeg meg selv i feil retning. Jeg var overvektig og i dårlig form. Nå måtte jeg ta tak i egen helse....Og jeg sier ikke at det er lettvint. Det krever hardt arbeid hver dag, men jeg har erfart at det må gjøres på riktig måte. I dag lever jeg godt, trives med min vekt og har tatt med meg alle de gode komplimentene fra barndommen. Min mor er 80 år og en vakker dame, når vi ser bak alt det vonde, hun har ikke en skrukk i ansiktet og er snill og positiv. Klart jeg må ta med meg alt dette!

Jeg har fire unger, to jenter og to gutter. De to guttene var fra barnsben av både allergiske og astmatiske, noe jeg nektet å bare godta. Jeg ville finne ut hvorfor, hva gjør at slike plager er så utbredt i dag. Intoleranser kommer i tillegg og skaper trøblete mager og livsstilssykdommer. Jeg har funnet mange svar, men har fortsatt mye å lære. Vi kan spise oss frisk fra mange livsstilssykdommer, men det er viktig at vi også hjelper topplokket i riktig retning. Dette krever innsats av oss som menneske, så vi må være villige til å bruke tid på hjelpe oss selv.

Til daglig driver jeg www.yttervikgard.no og har laget og servert mat i over 10 år, til store og små selskaper. Jeg mener det må være forskjell på hverdag og fest, men det er ikke det samme som at hverdagene trenger å bestå av kjedelig mat og å føle at en lever på sultegrensa. Setter vi maten sammen på riktig måte så kan vi spise oss gode og mette og det er viktig å finne frem til mat vi liker, ellers holder vi ikke ut lenge. Jeg har lært mye og kommer til å lære mye hver dag. I dette temaet blir en aldri utlært, det kommer nye forskningsrapporter og oppdagelser hver time. Alle burde egentlig ha sitt eget forskningsprosjekt, å bli kjent med egen kropp og hvordan den fungerer. Da er vi bedre i stand til å forebygge og ikke bare vente så lenge at vi må reparere.